17 februarie 2011

Informatizarea la romani

Domn ministru nu stiu care a decis sa informatizeze Romania si incepand din ianuarie nu se mai accepta depunerea unor declaratii pe hartie ci doar in format electronic. Suna misto nu? Dar..tara tuturor posibilitatilor  a reusit sa creeze o absurditate. Astfel, suportul electronic a fost interpretat ca fiind obligatoriu CD care se stocheaza fizic in raftul dedicat societatii respective. Ca la ei stocarea pe un server e o necunoscuta. Astfel , contabilii care au 30-0 de firme mici, trebuie ca in fiecare luna sa scrie 30-40 de cd-uri cu cate un fisier de 1 Mb pe ele. Cand ma mai gandesc la modul in care contabilii si functionari comunica: "Va trebuie Nero pentru Cd-uri , noi nu primim altfel" si ma intreba contabilii cine e Nero, desi sunt convins ca pot scrie cu orice un cd ca nu ii intereseaza pe ei va imaginati ce inseamna haosul in romania. Concluzia: Format electronic stocat pe raft :)))
Seamana cu reciclarea la englezi: acum au 4 cosuri de gunoi, iar unii au chiar 9. Ce spectacol, sa vezi 9 cosuri la fiecare casa pe strada in dimensiuni si culori diferite :))
O ultima idee: Sunt oare singurul care nu o vede pe Kate Middleton ca o regina si are sentimentul unui viitor scandal asemanator cu al Dianei? Iar 2 scandaluri la rand vor zgudui grav monarhia...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu