15 august 2011

Succint

Agreem ideea unui jandarm mondial? Nu.  Ca si un sef, mereu te seaca.
Dar:
Avem nevoie de un jandarm? Cam da, orice grup are un leader
Exista un jandarm mai bun decat SUA? Categoric NU. Pe rusi i-am avut prin zona, doar ca sa nu uitam. si nemtii au fost, si francezii au facut varza in colonii..chiar nu e alta solutie.
SUA e poporul cel mai apropiat de progres/libertate. Dupa ce va renunta la sutele de limitari absurde de azi...

3 comentarii:

  1. Categoric nu. Iar america nu e in nici un caz un model de impartialitate. Si poate una din cele mai bune si recente dovezi e cea a Bahreinului. si nu numai a acestei tari, ci a tuturor tarilor din Golful Persic care au regimuri totalitare sustinute de Casa Alba doar pt ca acestea ofera Statelor Unite ''primul robinet'' de petrol al tarii in cauza.

    SUA e ipocrita. O fi ea civilizata si libera ''and all that'', insa sunt pt turta lor. Ei nu fac absolut nimic gratis asa din ''generozitatea si bunatatea sufletului lor''. America e buna.. pentru Americani. Cu siguranta nu as vrea un ''jandarm'' al lumii care-si instaleaza guverne marioneta peste tot pe Terra

    RăspundețiȘtergere
  2. Pleci de la o premiza gresita, pe care ne-o bagau in cap rusii: dreptul la audeterminare a tarilor. Tehnic vorbind, niciodata nu a existat asa ceva - seamana cu egalitarismul comunist. Intotdauna, oriunde, cei mai mari au vrut sa ia din portia celor mai mici. Si atunci ziceam ca as prefera sa imi fure din portie americanii decit rusii/altii

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu prefer sa nu imi fure nimeni, asa cum nici americanilor nu le fura nimeni. DECI SE POATE ! ( nu e ceva utopic. Si atunci de ce numa un stat sa beneficieze de toate favorurile ''democratiei'' si din portia altora sa se fure asa.. cate putin, ca doar noi suntem aia mari si tari)

    RăspundețiȘtergere