29 noiembrie 2011

Argumente despre caini. Adunate de pe blogul pe care mai trolez...

Link complet: http://www.worldchanged.eu/archives/15861
Noi, iubitorii de animale, nu putem lua cainii acasa..eu stau la bloc..daca ai fi vecinul meu si il iau in casa si latra toata ziua cand plec la munca ai fi mai fericit?
Iubirea fata de animale nu e ipocrizie. Pur si simplu eu nu pot sa ucid o fiinta mai slaba ca mine. Asa cum nu pot bate o femeie. Tu poti?
  Un cost real pentru itnretinerea cainilor ar fi de 100 Ron pe luna (nu 1200 cat vor primarii). Ceea ce nu cred ca ar fi mult. Plus ca o asociatie care sa ia mancarea aruncata din restaurante si sa o duca la caini s-ar gasi.
Ca solutie pe termen lung ar fi cea propusa de ElLunes si care functioneaza in spania. Analiza ADN a cainilor cu stapan. Daca gasesti pe strada un mostenitor al lui, amenda proprietarului.
Eu personal as fi de acord cu ideea donarii unei sume de catre iubitori pentru adaposturi. Si as dona cei 2% din impozit pentru aceasta idee. Sigur, ar trebui ca si modul de a face acest lucru sa fie unul facil, nu sa te alerge pe la tot felul de administratii financiare si altele asemenea.
Si nu e o situatie fara iesire, nu trebuie ucisi. uite, se gasesc solutii mai umane fara mare efort.
Uite alta:un km de autostrada costa 6 000 000 euro. Ai putea accepta un kilometru pe an mai putin ca sa salvezi 6 000 000:100 euro pe luna:12 luni=5000 caini?
Pentru mine definitia umanitatii este mila fata de cei mai slabi. Pentru ca altfel am putea ucide si batranii si bolnavii psihic sau pe cei in stadiu terminal.

3 comentarii:

  1. Multi care se afla in stadiu terminal isi doresc singuri sfarsitul mai repede.. Insa asta e alta poveste..

    E o intrebare simla totusi. Tu ce ai face daca un astfel de caine ti-ar sfasia copilul ? Nici macar nu vorbim de ''teorie'' aici, lucrurile astea se intampla. Si daca ai primi urmatorul raspuns de la autoritati : Pai stiti.. a fost sterilizat.. Altceva ce sa mai facem ?

    Din prisma acestor lucruri privesc eu problema. Nu mai vorbim de partea economica. Pana a ajunge la stadiul in care SA NE PERMITEM sa ne pese de animale, ar trebui sa facem in asa fel incat sa nu mai traiasca MULTI dintre semenii nostri, precum niste animale.. Cand vom ajunge la acel stadiu, cred ca ne vom permite sa fim si generosi cu alte specii, asa cum fac si alte state.. Nu toate au avut aceasta lege ''de ocrotire'' de la bun inceput. Nu, au introdus-o cand si-au permis..

    RăspundețiȘtergere
  2. "Tu ce ai face daca un astfel de caine ti-ar sfasia copilul" e o intrebare fara rost. Nu cred ca tu iti lasi copilul prin tot felul de alei intunecate. Mult mai des sunt atacati de caini de lupta cu stapani decat de maidanezi. Mult mai des copiii sunt atacati de oameni (da, eu includ tiganii in categoria oameni).
    Si nu va exista argument care sa ma convinga ca moartea e o solutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai impresia cumva ca un caine ataca numai cand vede un copil singur ? Sunt oameni maturi care patesc asa ceva.. Cand esti intr-un parc, copilul tau alearga dupa o minge iar unei haite i se pare ca a fost ''sfidata'', trebuie sa ai reactii imediate sau risti chiar si viata acelui copil..

    Si nu, eu nu-i includ.. cu cateva mici exceptii..Se pare insa ca state mult mai civilizate decat noi, considera moartea unui OM o SOLUTIE atunci cand cazul o cere.. Noi intradevar insa, suntem mai catolici decat ''sfantul scaun''..

    RăspundețiȘtergere