13 aprilie 2011

Despre popi

Am o oarece credinta dar am dubii mari ca popii nostri sunt mai buni decit ai lor. Chichitele luptei ortodoxie vs catolicism sunt peste puterea mea de intelegere, desi le-am studiat destul de atent.
Cred ca biserica, ca si cladire, poate fi mai usor inlocuita cu o catedrala formata de niste chei navalnice, ca bolta instelata e mai impresionanta decat o manastire si sunt sigur ca nu Dumnezeu a cerut ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Regulile din Biblie trebuie urmate (sa nu furi, sa nu ucizi, sa iti cinstesti parintii) si nu imaginatia unui tacanit care spune :"Tigara e iarba dracului" sau "Cardurile au numarul diavolului". Una din ideile religiei e sa fii umil, insa popilor le place sa se imbrace in  aur.
Drept care as subfinanta puternic sistemul popesc. As incuraja bineinteles donatiile. Popa ar trebui sa fie un mentor al comunitatii, ceva mai deosebit decat un psiholog. Un centru de liniste si impacare cu tine insuti, ca doar nu te duci la magazinul de IT sa-ti spui of-ul. Evident, comunitatea ar trebui sa-l si plateasca atunci. Daca e bun si ofera alinare, omul va lasa ceva. Au cel mai tare PR din toate firmele, nu ar trebui sa le fie greu sa fie competitivi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu