29 decembrie 2011

Iranul ameninta sa inchida stramtoarea Hormuz

 Amenintari de cretini care si-o cauta u lumanarea.
Sunt perfect de acord ca sa cuceresti Iranul pe pamant nu e usor din aceleasi motive ca in Irak/ Afganistan. Pe mare se schimba treaba:
In primul rand: The strait at its narrowest is 54 kilometres . Deci nu e chiar usor sa tragi cu AK-ul si ai blocat stramtoarea. Navele moderne (mai ales marile petroliere) pot face fata fara dificultati atacurilor unor mine/ nave mici. De asemeni, pe teren plat (prin analogie pe mare) radarele merg fara probleme, vizibiliatea aeriana e excelenta, practic nu ai unde sa te ascunzi. De asemeni,US Navy operates 286 ships in active service and more than 3,700 aircraft impartite in 6 flote; asta inseamna ca flota V-a din golf are aprox. 50 de nave si 600 de avioane.
Mai mult decat atat, un atac al Iranului asupra unei nave ar declansa o reactie NATO care ar fi de data asta indreptatita (comparand cu armele biologice inexistente ale lui Saddam)
Concluzia mea: iranienii fac galagie degeaba.
Un articol bunicel dar cu tente pro americane e si aici http://www.hotnews.ro/stiri-international-11061417-iranul-nu-are-capacitatea-militara-bloca-stramtoarea-ormuz-experti-americani.htm

Si aiaa lui Hugo chavez e tare: americanii au virusul cancerului si il injecteaza marilot conducatori.
Cand te gandesti la astia (sa nu uitam de Kim Jong in, un si alte abreviatii) iti vine sa crezi ca Base e bun, zau asa. Si pupincuristii aia de la ONU care au pus drapelul in berna din respect pentru moarte lui Kim Jong, ucigasul a mii de coreeni, nu sunt cu nimic mai presus de ai nostri parlamentari care se pupa pe bot cu Vadim si Becali pentru un post caldut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu