25 ianuarie 2011

Atentate

Azi nu s-a intimplat nimic in Romania. Mare minune. Bine, ca a zis Becali ceva, sau ca a zis cineva ceva despre Becali, astea sunt jocuri de cuvinte. Nu inteleg de ce presa citeaza din Becali mai mult decat din Basescu. Sigur, publicul asta cere, e vesnica scuza.Dar tot ramane un mister.
Atentatul din Rusia a fost insa un eveniment important si dramatic. Aceasta 'arma' gasita de cei mai pricajiti, cei care nu au putut inventa sau fura bomba nucleara, este de un impact psihologic extrem. Si material sunt pagube mari, mai ales deoarece se intetesc masurile de securitate (mai multi oameni, echipamente scumpe cumparate) insa oricum acest aspect este minor. Nu sunt chiar atat de visator ca John Lennon (mai stiti versurile din 'Imagine'?) insa pina la urma aceasta civilizare fortata, aceasta dorinta de a stapini insule sterpe sau munti inghetati ar trebui cumva sa dispara. Asa cum spuneam si mai de mult, este imorala construirea unui gard intre 2 tari prin care oameni ce locuiesc la 10km unul de altul devin atat de diferiti ca oportunitati si drepturi.
Si stirea catastrofica de pe seara de azi: un super-vulcan din America (Yellowstone) da semne ca ar erupe, putand acoperi cu cenusa vulcanica 2/3 din America. Motiv de bucurie pentru 'anti americani'. Pe de alta parte, oamenii sunt mici si inca nu potlupta cu fortele pamantului. Cand vom ajunge sa intelegem vulcanii, adancul marii, miezul pamantului, abia atunci vom putea visa la drumul spre stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu