2 ianuarie 2011

Minciunile lui Basescu

Se pare ca multi au uitat de mult laudatul referendum a lui Basescu in care cerea reducerea numarului de parlamentari. Au aruncat cu bani atunci si practic nu au facut nimic. Desi Basescu controleaza acum si guvernul si are si majoritatea in parlament, singura concluzie logica este ca nu vrea si ca a fost vorba de praf in ochi.
O lege de bun simt ar spune ca nu e normal sa iti fixezi singur salariul. Pentrui ca oricum te supraapreciezi. Ei bine, parlamentarii romani asta fac. Dau legi prin care li se calculeaza pensia in mod special, isi fixeaza singuri salariile... Ar trebui o comisie / un comitet asa cum e Consiliul Superior al Magistraturii / Curtea Constuitutionala care sa ia deciziile referitoare la parlamentari. La mintea cocosului, nu?
Nu inteleg de ce cei din armata / politistii se pensioneaza la 45 de ani. Si apoi ne plingem de numarul mare de pensionari. Inteleg ca nu mai poti fi in forma fizica perfecta dupa o anumita varsta. Solutia este una eviodenta: Dupa 45 de ani ii trimiti la un curs de specializare si ii angajezi apoi pentru munca de birou. Vad paznici in banci care au 60 de ani (Cea mai tare era o doamna ce avea tocuri cui de 10. Ma gandesc cum fugea dupa infractor). De ce o institutie de stat care sa ofere aceste servicii cu politisti trecuti de o anumita varsta nu ar fi ok?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu