16 ianuarie 2011

De la drum

Reintors de prin drumetii, ma reactualizez cu stirile romanesti (nu ca nu as fi avut internet unde am fost, tara saraca dar plina de tehnologie). Cea mai haioasa: viitorii soferi din Macin nu mai pot da examen auto la ei in oras pentru ca nu au toate elementele pentru test, respectiv nu au trecere la nivel cu cale ferata pentru ca la ei in oras nu trece trenul. Absurdul unor legi: asta e problema unui sofer bun, sa stie cum sa treaca o cale ferata?

Am remarcat deseori ca noi romanii ne facem propriile noastre legi: locul de parcare din fatza geamului e al meu, administratorul blocului trebuie sa imi raspunda la orice ora, farurile de ceata le folosim indiferent daca e sau nu ceata. Asta ne va duce pe noi la pieire:)

Ministreasa de la transporturi (despre care de altfel aveam o parere buna pe vremea cand scria in Dilema Veche articole ) vine cu o propunere de reintroducere a obligativitatii cauciucurilor de iarna pentru toti soferii. Unul din argumente este cel economic: doua seturi de anvelope inseamna x bani in plus la buget din TVA. Cum dracu din toti cretinii dintr-un minister nu sesizeaza nimeni ca 2 seturi de anvelope cumparate odata vor tine tot cat 2 seturi de anvelope cumparate pe rand? Si cum sa folosesti ca argument 'vom lua mai multi bani' .Propun sa scoatem la produs anumite doamne cu idei, vom obtine mai multi bani. Sau sa experimentam pe ele ca pe maimute pentru ca e mai ieftin si mai util societatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu