16 octombrie 2011

Ocupati lumea

Ideea este frumoasa  dar utopica. Nu vad un mare viitor acestor proteste. Sa distrugi bancile inseamna a distruge capitalismul ori asa ceva e foarte greu. Si imi aminteste de tinerii palestiniei imbracati in blugi americani care protestau impotriva USA.  Sper totusi sa ajunga la amploarea miscarii Flower Power - au iesit oameni adevarati din acei activisti.
La Bucuresti nu s-a intimplat (mai) nimic. Evident, din moment ce guvernul nostru nu salveaza nici macar bancile, ci doar fura pe persoana fizica. Plus ca noi stim sa facem misto si sa anticipam esecul (vezi zoso.ro) decat sa sustinem ceva. Ca asa e la noi: de ce sa te duci cu o armata mica la lupta cand poti sa te indoi ca trestia si sa te descurci.
Imi amintesc de prezicerea lui Nostradamus cu al treilea razboi mondial. Si a maiasilor cu sfarsitul lumii in 2012. Cred ca din ce in ca mai multi dintre noi suntem dezamagiti de starea lucrurilor si nu am fi deranjati sa schimbam lucrurile, joburile, ceea ce facem, felul in care traim. Ori in momentul cand esti dispus sa te duci in transee decat sa stai in aceasta galeata, e clar ca un razboi nu poate fi departe. Asa cum nu te duci nervos si cu chef de harta intr-un club la 2 noaptea, pentru ca sigur vei gasi pe unul cu care sa te iei de gat. 

Un comentariu:

  1. Actiunea are slabe sanse de reusita.. Chiar daca s-a extind la nivel global, nu vorbim de milioane de oameni in principalele orase ale lumii care sa strige ''Moarte capitalismului'', cum s-a intamplat in Frankfurt.. ( ma refer la lozinca, nu la numar ).. Cat despre romani si atitudinea lor, zoso de cand il stiu a avut o atitudine zeflemitoare la orice tip de miscare ''bugetara'', chiar daca cei mai multi care posteaza acolo sunt niste ipocriti imbecili , multi dintre ei avand parinti bugetari, pensionari..

    RăspundețiȘtergere